Bazen Kızdı, Bazen Duygulandı, Ama Net Konuştu; ADAYIM!
CHP Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, görev sürecini değerlendirirken ikinci dönem başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Delegate seçimlerindeki tartışmalara değinen Kocamanoğlu, genel merkezin Halil Posbıyık'a desteğini eleştirdi ve dayanışma çağrısı yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, iki dönem ilçe başkanlığı yapmayı istemiştim, birincisini bitirdim. İkincisi anlamında da yine delegemiz teveccüh gösterirse bir dönem daha başkan olmayı istiyorum” dedi.
Kocamanoğlu, düzenlediği basın toplantısında, CHP’deki görev sürecini değerlendirdi, 2023’de seçildiği İlçe Başkanlığı sonrası yaşadıklarını özetledi.
Özellikle 2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Karadeniz Ereğli’den belediye başkan adayı gösterilme sürecinden bahseden Kocamanoğlu, bu konuda genel merkezin Halil Posbıyık’tan yanı tavır koyduğunu hatırlattı.
Posbıyık ile ise süreçte sağlıklı diyaloglar kuramadıklarını, kendi yönetimi içinde de hayal kırıklığı yaşadığı isimlerin olduğunu anlatan Kocamanoğlu, son delege seçimlerine ise Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın müdahil olduğuna dikkat çekti.
DELEGE SEÇİMLERİ
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kocamanoğlu, devam eden İlçe delege seçimlerine ilişkin şunları söyledi:
“Geçen hafta 4 mahallemizde seçimlerimizi yaptık. Her mahallemizde 4 ayrı blok liste yarıştı. Bu mahallerden Uzunmehmet’te mutabakat yapıldı. Liste ayrımı yapmaksızın seçilen her liste Cumhuriyet Halk Partisi’nin delegesidir. Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştır. Benim de hiç ayrım yapmadan, her listede bire bir tanıdığım, inandığım insanlar var. Göreve seçildiğinizde partinizin geleceği ile ilgili insanları inandırırsanız, kongredeki delegeyi kazanırsınız. Karşıtlık üzerine değil, insanın yüreğine dokunmak gerekiyor. Ben, bu yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Bunu başarabileceğime de inanıyorum.”
NERİMAN POSBIYIK AZARLAMIŞ!
Bazı mahallelerde mutabakat yapılmasına itirazların da olduğunun sorulduğu Ali Kocamanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Küçük ve az delegeli mahallelerde üyelerin 3’te bir çoğunluğunun imzası ile mutabakat zaptı tutulabiliyor. Kırmacı mahallemizde de 6-7 delegemiz var. Seçim takviminin çok sıkışık olması ve 14 günde delege seçimlerinin tamamlanması zorunluluğu ile İlçenin 96 köy, 3 beldenin 15 mahallesi ilçenin 31 mahallesinde seçimleri tamamlamak zorundayız. Buna ne insan kaynağımız ne zamanımız ne de maddi kaynağımız var. Dolayısıyla bundan öncesinden de böyle olduğundan o mahallelerde mutabakat yapıyoruz. Kırmacı Mahallesinden de CHP’nin resmi internet sitesindeki mahalle temsilcimiz imzaları toplamaya başladığını söyledi. İkinci gün ise Neriman (Posbıyık) hanım duymuş, imza atanları arıyor ve bağırıp, çağırıyor, Arkadaşlarımız da hemen giderek imzalarını geri çekiyor. Bugün de zaten parti binamızda olan olayları duymuşsunuzdur. Siz (Neriman Posbıyık) yıllarca bu kentte öğretmenlik, derneklerde yöneticilik yapmışsınız. Bizim bugün kucaklaşmaya, sarılmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var. Ayrıştırılmaya ihtiyacımız yok.
İKİNCİ DÖNEM DE İSTİYORUM
CHP Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, geçmiş genel kurulda yaptığı konuşmalardan bazılarını da hatırlatarak, “o zamanki acemiliğimle iki dönem ilçe başkanlığı yapmayı istemiştim, birincisini bitirdim. İkincisi anlamında da yine delegemiz teveccüh gösterirse bir dönem daha başkan olmayı istiyorum” diye konuştu.