CHP PM Üyesi Sinem Kırçiçek, Cumhurbaşkanlığı ön seçimi için geldiği Zonguldak'ta yaptığı açıklamada "Erken seçim talebi bizden değil vatandaştan geldi yani biz bu talebi ilk vatandaştan duyduk. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir söz verdik, sizlerin sesine ses olacağız ve sesinizi yükseltip çığlığa dönüştüreceğiz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Sinem Kırçiçek, 23 Mart'ta yapılacak önseçim için Zonguldak İl Başkanlığı'na gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İl Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasında ev sahipliği Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, ilçe başkanları ve belediye başkanları yaptı.13'üncü Cumhurbaşkanı adayı olan Ekrem İmamoğlu için 23 Mart’ta ön seçim yapılacak.İl Başkanı Devrim Dural, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"23 Mart‘ta demokrasiyi en güzel şekliyle yaşayabilmek için bir demokrasi devrimi gerçekleştireceğiz. Sayın ön seçim adayımız Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu‘nun yarışacağı sandıktan çıkacağı bir ön seçim olacak. Burada bütün üyelerimiz de bütün örgütümüz de en güçlü bir şekilde Sayın Ekrem Imamoğlu’nu bu sandıktan çıkartabilmek için var gücümüzle çalışacağız ve en yüksek o yoluna ulaşabilmek amacıyla çalışma yürütüyoruz. Ve biz diyoruz ki artık değişimin zamanı geldi. Artık gençleşmenin zamanı geldi. Toplumun bu değişim ve gençleşme noktasında bir beklentisi var. Dönüşmenin zamanının geldiğini söylüyoruz ve diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak biz heyecanlıyız ve yeniyiz karşımızdaki rakibimizin ise eski olduğunu söylemek istiyoruz'' dedı.
CHP Zonguldak Mlletvekl Eylem Ertuğrul yaptığı konuşmasında ''31 Mart‘ta elde ettiğimiz ezici zaferin ardından iktidar öncelikli olarak belediyelerimiz çalıştırmamak belediyenin maddi imkanlarını kısmak ve onları çalıştırmamak amaçlı halkın Cumhuriyet Halk Partisi’ne gösterdiği teveccühü aza indirmek halkın desteğini azaltabilmek amacıyla yaptığı baskılar sadece belediyelerimiz değil kendisine muhalefet gösteren sivil toplum kuruluşları dahil mesleğini yapan gazeteciler dahil gösterdiği baskıcı tutum ve faşizan uygulamalar sonucunda artık Türkiye’nin daha fazla AKP iktidarına tahammülünün kalmadığını hep beraber görüyoruz. Halkın kendisine olan desteğinin hızlı bir şekilde eridiğini fark eden iktidar bu baskılar daha da fazla artırarak adeta halkı nefes alınmayacak duruma getirmiş durumdadır. Ekonomimiz tarihimizin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Bu nedenle Türkiye’de çok önemli bir demokrasi göstergesi olan cumhurbaşkanı adayımız ön seçimde belirleme kararı aldı. İstanbul Büyükşehir belediye başkanımız ve Türkiye Belediyeler Birliği başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı seçimi adayı olarak ön seçime giriyor. Yüksek oranda katılım sağlayarak Ekrem İmamoğlu‘nu Cumhurbaşkanı adayımız olarak belirleyeceğiz 23 Mart günü bunun için bu gün burada bir koordinasyon toplantısı gerçekleştiriyoruz" dedi.
PM Üyesi Sinem Kırçiçek, parti binasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: ''Ankara’dan Ekrem Başkan’ın programından geldim öncelikle o yüzden üzerimdeki selamı ileteyim başkanımızın hepinize çok selamı var. İstanbul’un Parti Üyesiyim ve İstanbul’da yaşanan hukuksuz uygulamaları hepimiz biliyoruz. Belediye başkanlarımız siyasi tutuklu olarak cezaevlerinde tutuluyor. Şafak operasyonuyla geliyorlar eve baskın yapıyorlar sabah 04:30'ta. Sonra dört gün emniyette bir tabure üstünde başkanlarınızı bekletiyorlar. Hani sabah dörtte geldiniz bir aceleniz var demek ki. 4 gün niye bekletiyorsunuz cevap yok.
Bunun gibi her türlü mücadeleyi her alanda yapacağız. Ciddi anlamda hem milletvekillerimiz hem il başkanlarımız bütün hukukçularımız ne belediye başkanlarımızı ne bu süreçlerde gözaltına alınan belediye meclis üyelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. 23 Mart bizim için demokrasi şölenine dönecek erken seçim talebi bizden değil vatandaştan geldi yani biz bu talebi ilk vatandaştan duyduk. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir söz verdik, sizlerin sesine ses olacağız ve sesinizi yükseltip çığlığa dönüştüreceğiz. Türkiye’ye bir demokrasi şöleni yaşatacağız tek bir adayımız var ön seçimde Ekrem başkan sadece ön seçime girmek istedi. Her başkanımız sosyal belediyecilik anlamında halka hizmette birbirleriyle yarış içerisinde. Kent Lokantası‘nı gördük vatandaşın çok hoşuna gitti. Diğer illerde de açalım diyoruz ve gerçekten belediye başkanlarımız bir dayanışma içerisinde Ekrem başkanı sizlerde İstanbul’dan çok iyi biliyorsunuz İstanbul’a ihanet ettik diyenlere karşı İstanbul’a sahip çıkan bir Ekrem başkan vardı. Biz ilk bu çağrıyı yaptıktan sonra 300 bine yakın yeni yol arkadaşımız yanımıza katıldı. 23 Mart‘ta erken seçim isteyen herkese en yüksek noktada sandıklara davet ediyoruz."












