Zonguldak ili Ereğli ilçesi Yunuslu köyüne yapılacak Ceza ve İnfaz Kurumu’nun imar planı, İl Genel Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Ereğli-Düzpelit ve Çaycuma-Torlaklar köylerinde belirlenen kısımların rızaen veya kamulaştırma yolu ile satın alınması konusuna da komisyon üyeleri araştıracak.
Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı 3’üncü Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapıldı. Yunuslu Köyü’ne yapılacak Ceza ve İnfaz Kurumu amaçlı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile Kamusal Hizmet Alanı amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı İl Genel Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda, ilçelerdeki okullarda kullanılmayan 100.353.63 TL Genel Sekreterlik bütçesinde bulunan Milli Eğitim Hizmetleri hesabına aktarıldı.
Gündemin dördüncü maddesinde yer alan, “İdaremiz Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün, 29.11.2024 tarih ve 74623 sayılı yazıları ile köprü giriş ve çıkışlarında sürücülere trafik açısından sağlıklı bir görüş açısı sunulabilmesi ve emniyetli trafik akışı sağlanabilmesi amacıyla, Ereğli Düzpelit ve Çaycuma-Torlaklar köylerinde belirlenen kısımların rızaen veya kamulaştırma yolu ile satın alınması” hususu görüşülerek İlgili komisyonlara havale edildi.
Gündemin beşinci maddesinde yer alan Adalet Bakanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 19.11.2024 tarih ve 8541 sayılı yazısı ile; İlimiz, Kdz. Ereğli İlçesi, Yunuslu Köyü, 110 ada, 23 parsel ile Dedeler Köyü, 106 ada, 105 parsel numaralı Orman parselleri üzerinde bulunan toplam 72.110,29 m2 alanda “Resmi Kurum Alanı (Ceza ve İnfaz Kurumu)” amaçlı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile “Kamusal Hizmet Alanı” amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planının, İl Genel Meclisinde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Kdz.Ereğli
Yayınlanma: 05 Aralık 2024 - 13:09
Ereğli'ye yapılacak Ceza ve İnfaz Kurumu'nun imar planı meclisten geçti...
Kdz.Ereğli
05 Aralık 2024 - 13:09
İlginizi Çekebilir












