Zonguldak Belediyesi, bugün Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tefeci operasyonu sonrası yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, operasyonun Zonguldak Belediyesi'nin kurumsal yapısı, faaliyetleri veya görevleri ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısının bulunmadığı vurgulandı.
Belediyeden yapılan açıklamada, "Bugün bazı yerel medya organlarında yer alan 'Zonguldak Belediyesinde Tefeci Operasyonu' başlıklı haberler üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması zaruri hale gelmiştir" denildi.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon kapsamında çeşitli adreslerde gözaltılar gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, gözaltına alınan kişiler arasında Zonguldak Belediyesi bünyesinde farklı birimlerde görev yapan üç personelin bulunduğu bilgisi de yer aldı.
Belediye, "Bahsi geçen operasyon, Zonguldak Belediyesinin kurumsal yapısı, faaliyetleri veya görevleri ile doğrudan ya da dolaylı herhangi bir şekilde bağlantılı değildir. Soruşturma konusu olan eylemler, ilgili personelin tamamen şahsi hayatları ve belediyedeki görevlerinden bağımsız olarak değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.
Zonguldak Belediyesi, hukukun üstünlüğüne olan inançlarıyla yargı makamlarının süreci en sağlıklı şekilde yürüteceğine güvendiklerini belirterek, sürecin şeffaflıkla takip edileceğini ve gerek duyulması halinde ilgili idari işlemlerin mevzuat çerçevesinde yerine getirileceğini kamuoyuna saygıyla duyurdu.












