Zonguldak Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri, bu akşam Belediye Sineması’nda yoğun katılımla başladı. Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak ve vatandaşları bir araya getirmek amacıyla hazırlanan etkinlik, özellikle çocuklar başta olmak üzere her yaş grubundan Zonguldaklıların ilgisini çekti.
BAŞKAN ERDEM VE CHP HEYETİ DE KATILDI
Ramazan etkinliklerinin açılış programına, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve eşi Hande Erdem başta olmak üzere, CHP İl Başkanı Devrim Dural, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat da katılım sağladı. Başkan Erdem, yaptığı konuşmada Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yaparak, “Bu güzel ayın manevi atmosferini hemşehrilerimizle birlikte paylaşmak bizleri çok mutlu ediyor. Ramazan’ın bereketini ve kardeşliğini hep birlikte yaşamak için etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.
ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL PROGRAMLAR DÜZENLENDİ
Etkinlik kapsamında çocuklar için geleneksel gölge oyunu Hacivat-Karagöz, meddah gösterileri ve çeşitli sahne etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca, katılımcılara şerbet ve Osmanlı macunu gibi ikramlar yapıldı. Aileler, çocuklarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirirken, sahne gösterileri büyük beğeni topladı.
ETKİNLİKLER 7 MART’TA DEVAM EDECEK
Zonguldak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca sürecek olan geleneksel etkinlikleri, aynı yer ve saatte devam edecek. Bir sonraki etkinlik 7 Mart’ta düzenlenecek. Belediyeden yapılan açıklamada, tüm vatandaşlar etkinliklere davet edilerek, Ramazan ayının manevi iklimini hep birlikte yaşamanın önemine dikkat çekildi.

























